DRÄNERING I STOCKHOLM

Dränering I stockholm

Om du har en fastighet i Stockholm i behov av dränering, eller om du vill ha hjälp med inspektion av din bostad, finns vi här till din hjälp. Kontakta oss gärna och berätta vad just du vill ha hjälp med så löser vi det tillsammans. Vi på GrundFab är experter inom alla typer av marknära arbeten och finns tillgängliga för uppdrag i hela Stockholm med omnejd.

Hur vet jag om min fastighet i stockholm behöver dränering?

Det kan vara svårt att helt på egen hand göra en komplett inspektion kring behovet av dränering. Men du kan ta några inledande åtgärder, när du funderar kring dräneringsbehovet på din fastighet. Börja med att fundera över:

Om något eller några av dessa tecken syns och du vet med dig att dränering inte gjorts på länge, kan det vara värt att höra av dig. Vi på GrundFab har lång erfarenhet av dränering och hjälper gärna till med förslag, inspektion eller offert för just ditt behov av dränering i Stockholm.

Dränering Stockholm

Vad är dränering?

Dräneringen är det som leder bort vatten från husets grund och källarplan. Du kan inte på ett enkelt sätt se fukten som bildas under marken, men om ditt hus inte är dränerat på länge är det ganska sannolikt att du kommer att behöva göra det vid något tillfälle. I en dränering ingår vanligtvis ett flertal steg:

Varför behövs dränering?

Runt om i Stockholm finns många fina gamla hus och fastigheter som används både som bostäder och av företag. Eftersom dräneringen sker under marken tar det ofta väldigt lång tid innan du märker av att behovet finns. Det är inte ovanligt att till exempel bostadshus i Stockholm får stå i flera decennier utan att någon vare sig inspekterar eller dränerar fastigheten.

Om dränering inte utförs kan det leda till att fukt och vatten tränger in i grunden på huset, genom bottenplatta och in i källaren. Detta kan ge fuktskador som bildas över lång tid, och som till en början är svåra att upptäcka. Det kan på sikt leda till mögelbildning, som både är hälsovådligt och dessutom innebär väldigt dyra reparationskostnader att åtgärda. Allt detta sammantaget är goda skäl att se till att dränering är utförd. Om du har en fastighet i Stockholm är det en skarp rekommendation från oss att kontakta en expert som kan hjälpa dig att se huruvida ni har behov av dränering hos er